MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kutia

Składniki:
30 dag łuskanej pszenicy
10-20 dag...
fot. Fot. A. Warżawa/ archiwum DB

Boże Narodzenie 2018. 12 tradycyjnych potraw na wigilijny stół [PRZEPISY]

12 tradycyjnych potraw na wigilijny stół

KutiaSkładniki: 30 dag łuskanej pszenicy 10-20 dag maku miód, rodzynki, orzechy laskowe, skórka pomarańczowa bakalie: daktyle, figi,migdały Przyrządzanie: Łuskaną pszenicę zalewamy wodą i gotujemy godzinę, aż będzie miękka. Po ugotowaniu odcedzamy na sicie i odstawiamy do wystygnięcia. Mak zalewamy wrzącą wodą, chwilę gotujemy, odcedzamy i przepuszczamy przez maszynkę do mięsa z gęstym sitkiem. Dodajemy miód, sparzone rodzynki, orzechy laskowe, sparzone, obrane, drobno pokrojone migdały, pokrojone daktyle i figi oraz ugotowaną pszenicę. Gotową kutię wkładamy do salaterki i przed podaniem wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Kutię podajemy wraz z opłatkiem.

Zobacz również

Ktoś ukradł kwiaty spod schroniska. Na nowych darczyńców nie trzeba było długo czekać

Ktoś ukradł kwiaty spod schroniska. Na nowych darczyńców nie trzeba było długo czekać

XII Festiwal Książki Obrazkowej dla Dzieci ,,Literobrazki'' 2024 w Bydgoszczy

XII Festiwal Książki Obrazkowej dla Dzieci ,,Literobrazki'' 2024 w Bydgoszczy

Polecamy

Łukasz Kobus zostanie nowym sekretarzem miasta Gdyni

TYLKO U NAS
Łukasz Kobus zostanie nowym sekretarzem miasta Gdyni

Duża zmiana w szkołach potwierdzona. Chodzi o HiT

Duża zmiana w szkołach potwierdzona. Chodzi o HiT

Arboretum Wirty nominowane w konkursie Cuda Polski - trwa głosowanie

Arboretum Wirty nominowane w konkursie Cuda Polski - trwa głosowanie