MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

P13 to nowa restauracja w Radomiu. Lokal oferuje smaki z całego świata. Zobacz, jak wygląda w środku

Aleksandra Szymańska
Aleksandra Szymańska
Restauracje P 13 jeż działa w Radomiu. Więcej na kolejnych zdjęciach
Restauracje P 13 jeż działa w Radomiu. Więcej na kolejnych zdjęciach Tadeusz Klocek
W środę, 8 maja odbyło się otwarcie nowej restauracji P13 w Radomiu. Lokal oferuje podróż przez smaki z całego świata, są ciekawe pozycje i zestawy. Zobacz, jak wygląda w środku.

P 13 to nowa restauracja na mapie Radomia. Lokal oferuje smaki z całego świata

Restauracja P13 działa przy ulicy Piłsudskiego 13 w Radomiu. Lokal jest otwarty od wtorku do czwartku w godzinach od 8 do 18, od piątku do soboty w godzinach od 8 do 22 oraz w niedziele od 9 do 18.

Goście mogą przeżyć podróż przez smaki z całego świata, wybierając spośród różnorodnych pozycji w karcie. Oprócz tradycyjnych dań P13 ma w swojej ofercie dwudaniowe zestawy lunchowe w cenie 29 złotych, a od wtorku do niedzieli w godzinach od 8 do 12 można zamówić wyjątkowe śniadania, w zestawie z dużą kawą, za 19 złotych. Warto wspomnieć, że wszystkie dania w restauracji P13 są przygotowywane z naturalnych składników, pochodzących w większości z lokalnych upraw.

Zobacz, jak wygląda restauracja P13 w środku:

Twórczynią przepisów jest Ania - blogerka kulinarna, podróżniczka i miłośniczka win, która w internecie działa pod nazwą "czosekwpomidorach". Drugą, obok Ani, szefową kuchni jest pani Jadzia. Wraz z wieloletnim doświadczeniem pani Jadzia wnosi do P13 tajniki kuchni staropolskiej i zamiłowanie do doskonalenia smaków. Prawdziwą miłość do przyrządzania potraw zaszczepiła w niej babcia, której racuchy wspomina i odtwarza w swoim domu do dzisiaj.

Dzięki pani Jadzi będziemy łączyć kuchnię tradycyjną z kuchnią nowoczesną, eksperymentować z nowymi przepisami na bazie tradycyjnych smaków i po prostu bawić się nietypowymi połączeniami

- mówi właściciel restauracji P13.

Warto wspomnieć, że w restauracji P13 będą w przyszłości prowadzone warsztaty kulinarne i degustacje win.

Właścicielem restauracji jest Jakub Kołaczek. Zawodowo fryzjer, z zamiłowania podróżnik. Od zawsze czerpał inspirację z różnorodności doznań kulinarnych całego świata. Podróże nie tylko rozwijały jego kubki smakowe, ale także pogłębiały jego miłość do gotowania. Karmienie ludzi wpisane jest w jego naturę. Kocha wydawać wykwintne kolacje, podczas których dzieli się z przyjaciółmi swoimi kulinarnymi odkryciami. To zamiłowanie skłoniło Kubę do stworzenia restauracji - miejsca, które jest prawdziwym odzwierciedleniem jego pasji, podróży i przeżyć.

Zobacz, jak wygląda restauracja P13 w środku:

od 7 lat
Wideo

Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na radom.naszemiasto.pl Nasze Miasto