MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grzyb o nazwie twardnik japoński jest dostępny zarówno w...
fot. 6437364/pixabay.com

Czym zastąpić mięso? Polecamy najlepsze roślinne zamienniki mięsa. Są bogate w białko i żelazo, a przy tym smaczne

Shiitake

Grzyb o nazwie twardnik japoński jest dostępny zarówno w formie świeżej, jak i suszonej. Charakteryzuje się wyjątkowo „mięsnym” aromatem i zawiera nieco białka. Shiitake może „udawać” mięso np. w gulaszach, a także aromatyzować dania bezmięsne – często wystarczy jeden suszony grzybek dodany do bulionu.

W 100 g shiitake:
białko: 2,2 g
żelazo: 0,4 mg
kalorie: 33 kcal

Zobacz również

Kiermasz Płyt Winylowych i CD w Pasażu Grunwaldzkim. Nowości oraz poszukiwane tytuły!

NOWE
Kiermasz Płyt Winylowych i CD w Pasażu Grunwaldzkim. Nowości oraz poszukiwane tytuły!

Mistrz, mistrz, Trefl Sopot - niosło się na molo!

NOWE
Mistrz, mistrz, Trefl Sopot - niosło się na molo!

Polecamy

Trudny, ale skuteczny. Czym jest horoskop horarny?

Trudny, ale skuteczny. Czym jest horoskop horarny?

Inowrocławskie biblioteki tak będą czynne w wakacje

Inowrocławskie biblioteki tak będą czynne w wakacje

Nie uwierzysz, że z tego warzywa można zrobić pizzę. Poznaj przepis na fit przekąskę

Nie uwierzysz, że z tego warzywa można zrobić pizzę. Poznaj przepis na fit przekąskę