Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki: 1 kg jabłek, 100 g zimnego masła, 140 g mąki, 90...
fot. Pixabay/zdjęcie ilustracyjne

Desery na ciepło. Zobacz przepisy na słodkości idealne na jesień i zimę, z owocami lub czekoladą

Jabłka pod kruszonką

Składniki: 1 kg jabłek, 100 g zimnego masła, 140 g mąki, 90 g cukru pudru, 1 łyżeczka cynamonu
Wykonanie: masło kroimy na kawałki, zagniatamy z cukrem i mąką do uzyskania konsystencji kruszonki. Wkładamy do lodówki. Obrane jabłka kroimy na kawałki, układamy w kokilkach do zapiekania lub naczyniu żaroodpornym. Posypujemy cynamonem oraz kruszonką. Zapiekamy w 180 stopniach około 13-15 minut. Można podać z lodami waniliowymi.

Zobacz również

Koszmar! Auto wjechało do rzeki. Nie żyją dwie osoby

Koszmar! Auto wjechało do rzeki. Nie żyją dwie osoby

Awanse, medale i odznaczenia na Dniu Strażaka. Zobacz kto został uhonorowany

Awanse, medale i odznaczenia na Dniu Strażaka. Zobacz kto został uhonorowany

Polecamy

Radni PiS z powiatu inowrocławskiego komentują ostatnie wydarzenia

Radni PiS z powiatu inowrocławskiego komentują ostatnie wydarzenia

Chcesz mieć superpamięć? Nalej sobie „oleju do głowy”, a dokładnie... oliwy z oliwek

Chcesz mieć superpamięć? Nalej sobie „oleju do głowy”, a dokładnie... oliwy z oliwek

Wyniki meczów 28. kolejki 4. ligi kujawsko-pomorskiej. Strzelcy [10-11 maja 2024]

Wyniki meczów 28. kolejki 4. ligi kujawsko-pomorskiej. Strzelcy [10-11 maja 2024]