Udział w konkursie potwierdziło kilka szkół o profilu gastronomicznym. Reprezentację ZSP Kościelec wyłoniono w eliminacjach. Przygotowano dania, w których gęś pełniła główną rolę.
- Ocena okazała się nie lada wyzwaniem dla jury konkursowego, gdyż młodzi ludzie zaskoczyli wszystkich swoją pomysłowością, kreatywnością i wiedzą na temat gęsiny. Każdy z zespołów miał inny, ciekawy pomysł na swoje danie. Po długich naradach udało się wyłonić najlepszych - informuje ZSP w Kościelcu.
Pierwsze miejsce zajęli Jarosław Nowak i Aleksander Pierzchała z klasy III TŻUG. Drugie miejsce należy do Mikołaja Mrówczyńskiego i Krzysztofa Nieznalskiego z klasy II TŻUG. Trzecie miejsce zajęły Jagoda Orzechowska i Katarzyna Robaczewska z klasy II TŻUG.
Czytaj także: Złoto i srebro dla biegaczy z ZSP Kościelec [zdjęcia]
Pogoda na dzień (26.10.2016) | KUJAWSKO-POMORSKIE
TVN METEO ACTIVE
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?