Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przysmaki według przepisów naszych babć. Uczniowie Zespołu Szkół w Kościelcu wykonali wiele pysznych potraw

(RED)
Wśród potraw przygotowanych przez młodzież z Zespołu Szkół w Kościelcu nie mogło zabraknąć pierogów
Wśród potraw przygotowanych przez młodzież z Zespołu Szkół w Kościelcu nie mogło zabraknąć pierogów Zespół Szkół w Kościelcu
Uczniowie Zespołu Szkół im. Jana Pawła II w Kościelcu podczas zajęć w ramach „Twoja wiedza - Twoja przyszłość IV” przygotowywali potrawy według przepisów naszych babć. Efektem było wiele pyszności!

Smaki Kujaw i Pomorza - Sezon 4 odcinek 35:

od 16 lat

W Zespole Szkół im. Jana Pawłą II w Kościelcu (gm. Pakość) odbyły się po raz pierwszy zajęcia pozalekcyjne w zakresie kompetencji zawodowych "Slow food - kuchnia naszych babć" w ramach projektu pn. „Twoja wiedza - Twoja przyszłość IV”.

Młodzież miała okazję zapoznać się z starymi przepisami i technikami wykonywania różnych ciast - biszkoptowego, pierogowego, chleb kruchego, parzonego, ziemniaczanego, pierogowego. Młodym przyszłym kucharzom wszystko bardzo smakowało a zwłaszcza tort z kremem grzanym na parze oraz chleb pełnoziarnisty na zakwasie.

Celem zajęć było przypomnienie często zapomnianych przepisów kulinarnych, przechodzących z pokolenia na pokolenie w rodzinach oraz wykorzystanie naszych lokalnych produktów. Zajęcia z uczniami prowadziła Mariola Krawczak.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo
Wróć na inowroclaw.naszemiasto.pl Nasze Miasto