3/12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie...
fot. vesilvio/123RF

Produkty spalania gazu ziemnego

Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie jedzenia w gazowym piekarniku, jest źródłem szkodliwych związków, które są nie tylko wdychane, ale też przenikają do żywności. Przy korzystaniu z takiego sprzętu konieczna jest dobra wentylacja pomieszczenia – sprawnie działający wyciąg nad kuchenką, ew. otwieranie okna. W przypadku piekarnika na gaz warto umieszczać produkty w żaroodpornych naczyniach z przykrywką, ew. pod folią aluminiową lub zawinięte w pergamin. Najlepiej jednak wybrać kuchnię elektryczną lub gazową z płytą szklaną, ew. gazową z dobrym katalizatorem i piekarnikiem elektrycznym.

Zobacz również

Te restauracje są zamknięte po Kuchennych Rewolucjach. Ich nie udało się uratować!

Te restauracje są zamknięte po Kuchennych Rewolucjach. Ich nie udało się uratować!

Wyłączenia prądu w Kujawsko-Pomorskiem. Wiemy gdzie i kiedy [miasta, wrzesień 2021]

Wyłączenia prądu w Kujawsko-Pomorskiem. Wiemy gdzie i kiedy [miasta, wrzesień 2021]

Polecamy

Kolej pasażerska wraca do Rypina. Przez Brodnicę dojedziemy do Gdyni i Katowic!

Kolej pasażerska wraca do Rypina. Przez Brodnicę dojedziemy do Gdyni i Katowic!

Ruszają skierowania na trzecią dawkę szczepionki przeciw Covid-19

Ruszają skierowania na trzecią dawkę szczepionki przeciw Covid-19

Kruszwica. 24-letni wandal przebił 9 opon w zaparkowanych samochodach

Kruszwica. 24-letni wandal przebił 9 opon w zaparkowanych samochodach

Dodaj ogłoszenie