Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki: 1 kg jabłek, 100 g zimnego masła, 140 g mąki, 90...
fot. Pixabay/zdjęcie ilustracyjne

Takie są najlepsze desery na ciepło. Zobacz TOP przepisy na jesień i zimę, z czekoladą lub owocami - proste i szybkie

Jabłka pod kruszonką

Składniki: 1 kg jabłek, 100 g zimnego masła, 140 g mąki, 90 g cukru pudru, 1 łyżeczka cynamonu
Wykonanie: masło kroimy na kawałki, zagniatamy z cukrem i mąką do uzyskania konsystencji kruszonki. Wkładamy do lodówki. Obrane jabłka kroimy na kawałki, układamy w kokilkach do zapiekania lub naczyniu żaroodpornym. Posypujemy cynamonem oraz kruszonką. Zapiekamy w 180 stopniach około 13-15 minut. Można podać z lodami waniliowymi.

Zobacz również

Justin Bieber zostanie ojcem. Jego żona pokazała zdjęcia ciążowego brzucha

Justin Bieber zostanie ojcem. Jego żona pokazała zdjęcia ciążowego brzucha

PZPN nagrodzi kluby Ekstraklasy? Przepis o młodzieżowcu w nowej odsłonie

PZPN nagrodzi kluby Ekstraklasy? Przepis o młodzieżowcu w nowej odsłonie

Polecamy

Awaria mechanizmu różnicowego auta. Te objawy powinny zaniepokoić kierowcę

Awaria mechanizmu różnicowego auta. Te objawy powinny zaniepokoić kierowcę

Nie uwierzysz, co zrobiła ta turystka! „Kozica górska”. TOPR-owcy łapią się za głowy!

Nie uwierzysz, co zrobiła ta turystka! „Kozica górska”. TOPR-owcy łapią się za głowy!

Kobiety dotknięte przemocą znajdą schronienie w Inowrocławiu

Kobiety dotknięte przemocą znajdą schronienie w Inowrocławiu