Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pomidory nie należą do często grillowanych warzyw, ponieważ...
fot. Hulki Okan Tabak/unsplash.com

Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa

Pomidory

Pomidory nie należą do często grillowanych warzyw, ponieważ niektóre odmiany i zbyt dojrzałe okazy łatwo rozpadają się na ruszcie. Dlatego do pieczenia warto wybrać mniejsze i bardziej jędrne okazy, najlepiej pomidorów gruntowych. W zależności o konsystencji miąższu na ruszcie można położyć połówki skórą do dołu albo pomidorki cherry wraz z gałązką, koniecznie ponakłuwane. Najbezpieczniej jednak umieścić je na tacce, by nie „uciekła” ich zawartość. Czas pieczenia to zwykle 4-6 minut.

Zobacz również

Misja Pomocnika. Wywiad z Beatą Drzazgą, bizneswoman i dobroczyńcą

Misja Pomocnika. Wywiad z Beatą Drzazgą, bizneswoman i dobroczyńcą

Kolejny raz SP-18 w Zielonej Górze z największą liczbą laureatów w Lubuskiem!

Kolejny raz SP-18 w Zielonej Górze z największą liczbą laureatów w Lubuskiem!

Polecamy

Wyniki, obsada sędziowska meczów 3, 4 i 5 ligi kujawsko-pomorskiej [10-12 maja 2024]

Wyniki, obsada sędziowska meczów 3, 4 i 5 ligi kujawsko-pomorskiej [10-12 maja 2024]

Długie włosy z grzywką są piękne i modne, choć nie dla każdego. Zobacz, komu pasują

Długie włosy z grzywką są piękne i modne, choć nie dla każdego. Zobacz, komu pasują

Góry Opawskie: Skarb ukryty na polsko-czeskim pograniczu

Góry Opawskie: Skarb ukryty na polsko-czeskim pograniczu