Tam właśnie odbywał się II Kujawski Festiwal Gotowania Żuru i Pieczenia Chleba. Liczni uczestnicy, w tym kuracjusze, mogli degustować pyszną kwaskowatą zupę, przygotowaną w różnych wersjach przez restauracje w Inowrocławiu i okolicy, które rywalizowały o tytuł „Mistrza Żuru Kujawskiego 2015”. Przypadł on w udziale Gościńcowi nad Gopłem w podkruszwickim Grodztwie. Był też pokaz pieczenia chleba i bułek, przygotowany przez znaną inowrocławską piekarnię „Piekuś” oraz gotowania żuru w wykonaniu Jakuba Kuronia, który przy okazji zdradził też przepis na pyszną gęsinę. (AB)
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?