4 z 10
Poprzednie
Następne
TOP przepisy na ciasta na Boże Narodzenie. Ten sernik, makowiec, pierniczki, tarty cytrynowe zachwycą gości!
Kostki kokosowe
Składniki: 2,5 szklanki mąki pszennej, 1 szklanka cukru, 1/2 szklanki mleka, 2 całe jajka, 8 dag masła, 2 łyżki miodu, 1/2 opakowania proszku do pieczenia, 400 g wiórek kokosowych, tabliczka czekolady
Wykonanie: białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka. Masło rozpuszczamy, dodajemy miód, pół szklanki mleka. Studzimy. Łączymy z ubitymi z cukrem jajkami. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy. Wylewamy do formy do pieczenia , wyłożonej papierem. Pieczemy w 180 stopniach przez 20-30 minut. Po ostygnięciu, kroimy w równe kwadraty. Robimy polewę czekoladową lub rozpuszczamy czekoladę. W letniej polewie obtaczamy kawałki ciasta (np. dwoma widelcami). Obtaczamy ciastka we wiórkach kokosowych.