MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Tych produktów również nie powinno się poddawać kolejnemu...
fot. Amarita/gettyimages

Tych rzeczy nie odgrzewaj – grozi to zatruciem pokarmowym. Zobacz, które potrawy najlepiej jeść od razu po ugotowaniu lub na zimno

Jajka

Tych produktów również nie powinno się poddawać kolejnemu ogrzewaniu, ponieważ tracą swój smak, a ich wartość odżywcza znacząco spada.

Dodatkowo ponowne podgrzewanie sprawia, że jajka stają się trudniejsze do strawienia. Warto również wspomnieć, że nieprawidłowo przygotowanie potrawy z jajek stwarzają ryzyko zakażenia bakterią Salmonella, która może wywołać ból brzucha, biegunkę oraz silne skurcze jelit.

Zobacz również

Franciszkanie wybrali nowych gwardianów klasztorów na Podkarpaciu [ZDJĘCIA]

Franciszkanie wybrali nowych gwardianów klasztorów na Podkarpaciu [ZDJĘCIA]

Żużlowcy Texom Stali Rzeszów pokonali Wybrzeże Gdańsk. To druga wygrana stalowców

Żużlowcy Texom Stali Rzeszów pokonali Wybrzeże Gdańsk. To druga wygrana stalowców

Polecamy

Nowy prezydent Inowrocławia będzie zarabiał mniej niż jego poprzednik

Nowy prezydent Inowrocławia będzie zarabiał mniej niż jego poprzednik

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

„Królowa wędlin” z „Sanatorium Miłości” dorobiła się fortuny. Czym się zajmowała?

„Królowa wędlin” z „Sanatorium Miłości” dorobiła się fortuny. Czym się zajmowała?