Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Uczniowie Budowlanki na sportowo przywitali wiosnę [zdjęcia]

Renata Napierkowska
Treningi sportowe, biegi, pokazy akrobatyczne, tańce – tak wyglądało wtorkowe przywitanie wiosny w inowrocławskiej Budowlance. - Nie szczędziliśmy wysiłku i potu, by przywołać słońce i piękną pogodę - mówią uczniowie.

Piękną wiosenną pogodę zawdzięczamy wtorkowym wysiłkom uczniów inowrocławskiej budowlanki, którzy świętując pierwszy dzień wiosny, w pocie czoła sprowadzili piękną pogodę.Potu było co niemiara, ponieważ uczniowie oraz nauczyciele brali udział w kilku treningach i warsztatach, podczas których tańczyli, biegali, skakali, boksowali i … świetnie się bawili.

- I tak breakdance zagościł na sali gimnastycznej dzięki Wojtkowi Karpińskiemu, uczniowi szkoły, który uczył chętnych podstawowych kroków tego tańca oraz, ku uciesze uczestników, kilku bardziej skomplikowanych figur, w tym arcytrudne „baby freeze”. Wychodziło to różnie, ale nikt się nie poddawał i koniec końców uczniowie stworzyli mini układ i mamy nadzieję, że trener był z nas dumny. Po tańcu przyszedł czas na sport w bardziej wymagającej postaci. Zaproszony do szkoły absolwent Krzysztof Figiel, trener personalny, poprowadził godzinny trening funkcjonalny, który kosztował nas mnóstwo wysiłku i potu, ale spodobał się bardzo wszystkim uczestnikom i, dzięki zakwasom, nie pozwolił o sobie zapomnieć na dłużej – mówią uczestnicy imprezy.

Grupa uczniów, pod opieką i ze wsparciem Roberta Szutkowskiego wzięła udział w treningu Body Combat Les Mills, który odbył się w I.C.E. Studio. Trening poprowadził instruktor Adam Rakoczy. Powitanie wiosny zakończyły zajęcia taneczne pod hasłem: „Salsa Rumba Samba”.

- Miejmy nadzieję, że zapał nie zgaśnie i tanecznie przywitają też lato i wszystkie następne pory roku, bo w ZSP nr 5 uczniowie nie tylko pilnie się uczą, ale również mogą rozwijać inne talenty. Podsumowując – było wspaniale - zapewniają uczniowie.

Uczestnicy i organizatorzy dziękują wszystkim instruktorom za poświęcony czas i cierpliwość oraz znakomitą zabawę.


UFO nad Wrocławiem na przedwojennym zdjęciu?

Jak wykorzystać w kuchni musztardę francuską? Powiedział o tym w "Dzień Dobry TVN" kucharz Piotr Kucharski. Zdradził też przepisy na dania takie, jak: łosoś pod musztardową skorupką, sałata rzymska z jajkami i sosem musztardowym oraz polskie burgery.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na inowroclaw.naszemiasto.pl Nasze Miasto