Organizatorem konkursu jest Dariusz Gwiazda, szef kuchni Hotelu City w Bydgoszczy. XIV Potyczki Kulinarne to impreza dla kucharzy profesjonalistów i osób, które lubią gotować i poznawać nowe techniki gotowania oraz trendy w kuchni. To idealna okazja do spotkania najlepszych szefów kuchni oraz kucharzy z całej Polski. W trakcie imprezy oprócz zmagań uczestników konkursu będą miały miejsce liczne pokazy, prezentacje i degustacje.
Tematem tegorocznej edycji Kujawsko-Pomorskich Potyczek Kulinarnych są udziec sarni oraz trufla czarna, które zapewnia organizator konkursu. Sarnina jako delikatne i szlachetne mięso może okazać się nie lada wyzwaniem dla uczestników. Na stworzenie dania od podstaw będą mieli półtorej godziny. Oprócz smaku jury oceni przygotowanie do pracy, organizację pracy oraz stanowisko po jej zakończeniu.
Na liście uczestników znaleźli się: Piotr Huszcz (Hotel Restauracja Piano w Lublinie), Paweł Spodzieja (Hotel HP Park w Poznaniu), Jakub Kubiak (L’entree Ville w Sopocie), Patryk Jaruzal (Restauracja Tyrol w Bydgoszczy), Bartosz Ludniewski (Smaczna Dieta w Gorzowie Wielkopolskim), Łukasz Sokół (Hotel Aurora w Międzyzdrojach), Dominik Świątecki (City Park Hotel Residence w Poznaniu), Przemysław Kopania (Sofitel Victoria w Warszawie), Maciej Hippler (Hotel Gran Lubicz w Ustce), Grzegorz Adamarek (Hotel Blue Diamond w Rzeszowie), Michał Beczkowski (Fuzja Jakości i Smaku w Poznaniu).
Oficjalne ogłoszenie wyników jutro o godz. 19 w Pijalni Wód Inowrocławianka. Zwycięzca otrzyma statuetkę od prezydenta Inowrocławia i nominację do KPP 2017. Zmagania odbywać się będą pod patronatem Gazety Pomorskiej.
Michał Pietrzak - Niedźwiedź włamał się po smalec w Dol. Strążyskiej
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?