Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Sprawdziliśmy ceny na Targowisku Miejskim w Inowrocławiu

Dominik Fijałkowski
Dominik Fijałkowski
Na Targowisku Miejskim w Inowrocławiu można już nabyć m. in. sadzonki bratków
Na Targowisku Miejskim w Inowrocławiu można już nabyć m. in. sadzonki bratków Jan Szczutkowski
Na Targowisku Miejskim w Inowrocławiu coraz więcej sadzonek kwiatów, krzewów. Nie brakuje warzyw, owoców, miodów i innych artykułów. Sprawdziliśmy ile kosztują.

Na straganach coraz więcej wiosennych kwiatów, zwłaszcza bratków i stokrotek, wyhodowanych w szklarniach w Topoli (gm. Rojewo), Jacewie (gm. Inowrocław) i Sadłogoszczu (gm. Barcin), były też drzewka owocowe z gospodarstwa szkółkarskiego Iwony Kozaczyk z Jaksic (gm. Inowrocław).

Obok kwiatów i drzewek, klienci kupowali owoce, a także miody z pasiek rodzinnych Mariusza Tomaszewskiego i Kazimierza Strzeleckiego ze Sławska Wielkiego (gm. Kruszwica), Elżbiety i Zbigniewa Pawłowskich z Tupadeł (gm. Inowrocław). Dar pszczół to sprawdzony środek na objawy infekcji oddechowych, takie jak kaszel, katar i ból gardła, nasilające się zwłaszcza na przełomie zimy i wiosny. W ofercie bartników znajduje się również pyłek kwiatowy, mający dużą wartość odżywczą i dietetyczną.

A oto obecne ceny wynotowane na Targowisku Miejskim w Inowrocławiu:

  • ziemniaki - 2,50-3,
  • cebula - 4,
  • marchew - 4,
  • por - 3-4,
  • seler - 6,
  • pietruszka - 8,
  • główka czosnku - 2-5,
  • kapusta: kiszona - 7, główka białej (kg) - 2,50-3, główka młodej kapusty - 10,
  • główka sałaty - 5,
  • ogórki: kiszone - 10, małosolne - 25,
  • pęczek włoszczyzny - 6,
  • pęczek rzodkiewki - 2-2,50,
  • pieczarki - 10-12,
  • jabłka - 2,50-4,
  • gruszki - 4-7,
  • orzechy: włoskie - 5-10, laskowe - 12,
  • karp - 25, karp patroszony - 30,
  • szczupak patroszony - 25,
  • sum wędzony - 45,
  • halibut wędzony - 65,
  • łosoś (filet) - 70,
  • pstrąg - 30-35,
  • flądra -10,
  • płoć - 12,
  • karaś - 15,
  • leszcz - 13,
  • śledź: 12,
  • tusza - 16,
  • matias - 22,
  • dorsz atlantycki - 40,
  • sola - 25,
  • amur (filet) - 20,
  • łosoś filet - 70,
  • makrela wędzona- 27,
  • schab bez kości - 20-24,
  • boczek- 16,
  • wołowina bez kości - 49,
  • rostbef - 46,
  • łopatka - 20,
  • karkówka - 22,
  • żeberka: wołowe - 32, wieprzowe - 24,
  • szynka - 43,
  • biała surowa - 29,
  • śląska - 30,
  • kaszanka - 21,
  • ubity kurczak - 40,
  • ubita kaczka z krwią - 70,
  • jajka (szt.) - 0,70-1,50,
  • kostka masła (produkcji OSM Cuiavia) - 6,29 i 6,08,
  • litr mleka 2 proc. - 2,43,
  • miód (z uwzględnieniem gatunku i pojemności słoika) - 30-70,
  • pyłek kwiatowy - 30-55.
od 16 latprzemoc
Wideo

CBŚP na Pomorzu zlikwidowało ogromną fabrykę „kryształu”

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na inowroclaw.naszemiasto.pl Nasze Miasto