8 z 13
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Składniki: babka płesznik - 2 łyżki, płatki ryżowe - 4...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/99/4a/654a36144277a_o_large.jpg)
fot. Pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Ten jeden składnik dodany do śniadania przyspiesza metabolizm i daje uczucie sytości. Tak działa babka płesznik - zobacz TOP przepisy
Truskawkowo- ryżowy deser
Składniki: babka płesznik - 2 łyżki, płatki ryżowe - 4 łyżki, truskawki - 50 g, jagody goji - 1 łyżka, słonecznik łuskany - 1 garść, słodzik - 1 łyżeczka, mleko sojowe - 100 ml
Przygotowanie: w pucharku babkę płesznik zalewamy 50 ml mleka sojowego, dodajemy słodzik, mieszamy i odstawiamy na noc. Truskawki blendujemy. Powstałym musem pokrywamy warstwę mleczno-babkową. Posypujemy wymieszanymi płatkami ryżowymi ze słonecznikiem. Zalewamy 50 ml mleka sojowego i posypujemy jagodami goji